BRC
GIDA GÜVENLİĞİ STANDARDI
Standart tanıtımı
► İngiliz perakendecilerinin oluşturmuş olduğu standartlardır.
► Uluslararası kabul görmüş gıda güvenliği standartlarını kapsayıcı bir çerçeve oluşturmuştur.
► Büyük perakendecilerin temsilcileri, üreticiler, belgelendirme kuruluşları, ticari kurumların bulunduğu teknik komiteler tarafından oluşturulmuştur.
► Gıda üretim tesislerinde minimum hijyen standardının sağlanması amacıyla BRC, büyük İngiliz perakendecileriyle “BRC- Gıda Standardını” yayınlamıştır.
Neden BRC Belgesi almalıyım?
- Tüketici güveninin artması
- Perakende dağıtımı ile güçlü bağlar
- Üretimin verimliliğinin arttırılması
- Önemli gıda risklerinin minimize edilmesi
- Kalite, Hijyen ve Ürün Güvenliği gibi geniş bir kapsamı vardır.
- İç süreçlerin etkili kontrol edilmesi ve hata yapma riskinin minimize edilmesini sağlamaktadır..
- Gıda güvenliğine proaktif bir yaklaşım getirir
Belgelendirme süreci
- BRC Standardı edinilmelidir.
- Kuruluşun kendi mevcut durumunu değerlendirmesi.
- Belgelendirme kuruluşu ürün belgelendirmesinde akredite olmalıdır ve BRC web sitesindeki listede bulunmalıdır.
- Ön değerlendirme (İsteğe bağlı)
- Denetim
- Denetim süresi firmanın büyüklüğüne ve prosesine bağlı olarak değişir.
- Denetim haberli ya da habersiz yapılabilir.
- Belgelendirme yenilemesinde tüm gereklilikler incelenir.
- Detaylı İngilizce rapor BRC’ ye iletilir.
- Denetim sıklığı, denetim sonucuna bağlı 6 ay ya da 12 aydır.
Standart Yapısı: 7 ana bölüm
1 Üst Yönetimin Taahhüdü
2 HACCP Sistemi
3 Kalite Yönetim Sistemi
4 Fabrika Çevre Standartları
5 Ürün Kontrol
6 Proses Kontrol
7 Personel
Yönetim Akademisi ihtiyaç duyan müşterilerimize alanında yetkin danışman ve eğitimcilerimiz ile danışmanlık ve eğitim hizmeti vermekte, akreditasyonlu belgelendirme organizasyonunu yapmaktadır.
Yorum yapılmamış