Veliköy Mh. Vatan Cd. No:15-19 Çerkezköy / TEKİRDAĞ
05538554158
salih@turktest.com.tr

Adalar Osgb

Adalar Osgb

Adalar Osgb

Adalar osgb firmaları Adalar bölgesi ve İstanbul’ da iş güvenliği konusunda hizmet veren firmalardır. Osgb adı verilen bu firmaların açılımı ortak sağlık güvenlik birimidir ve yasal olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yetkilendirilen yarı özel kuruluşlardır. Bu kuruluşlar yeni düzenlenen yasa ve yönetmeliklere göre iş sağlığı ve güvenliği konusunda yetkili kuruluşlardır. Görevleri işyerleri ve işletmelerde çalışan işçilerin beden sağlığının korunarak aynı zamanda iş kazaları ve işçi kayıplarının da önüne geçmektir. Adalar İş Güvenliği firmaları bu işi yapmadan önce işletmenin risk ve tehlike sınıfının da belirlenmesi gerekir.

Adalar İş Güvenliği

Adalar Osgb

Bir iş güvenliği konusunda yapılacak ilk şey bir ortak sağlık güvenlik birimi il çalışmak ve bu şirketlerden danışmanlık hizmeti almaktır. Bu sebeple Adalar bölgesinde hizmet veren osgbler ile internet adresleri üzerinden ya da firma rehberleri üzerinden iletişim kurulmalı ve uzmanlar tesise ziyaret için davet edilmelidir. Osgb kurumlarında en az bir adet işyeri hekimi ve iş güvenliği uzmanı bulunmaktadır. İşyeri hekimleri işletmelerde işçilere iş güvenliği hakkında eğitim ve bilgi verirler. Bu eğitimlerden birisi ise iş kazaları ve işçi kayıpları konusunda çalışanların bilinçli ve hazırlıklı olması için yapılan adalar ilk yardım eğitimi olmaktadır. Bu eğitimlerde uygulama ve modelleme yolu ile örnekler verilir ve işçilerin herhangi bir kaza ya da tehlike durumlarında işyeri hekimi ya da çağırılan acil sağlık ekipleri gelmeden önce önlem amaçlı olarak yaralıya müdahale etmesi bilinçli olarak yaklaşması sağlanır.

Adalar Yangın Tatbikatları ve Eğitimleri

Yangın eğitimi gerçekleştirilen işletmelerde tüm işçilerin katılım sağlaması ve konu hakkında bilgi sahibi olabilmesi için tatbikat şeklinde yapılır ve adalar yangın eğitimi olarak da yazılı şekilde kayıt altına alınır. İş güvenliği uzmanlarının yaptığı acil durum eylem planı işletmenin çeşitli yerlerinde asılır ve herkesin görerek öğrenmesi sağlanır. Türktest kurumlarında yer alan uzmanlar ve hekimler işletmelerde risk analizi yaparak tehlike arz eden noktaları belirlerler ve buna göre kalıcı ve doğru önlemler alınmasını sağlarlar. Sonrasında ise işçi eğitimlerini tamamlayarak işverene teslime edip yasal sürecin tamamlanmasını sağlarlar

Adalar Osgb, Adalar İş Güvenliği, Adalar İşyeri Hekimi, Adalar Yangın Eğitimi, Adalar Risk Değerlendirme, Adalar Yüksekte Çalışma, Adalar TMGD, Adalar OSGB İşlemleri  ile ilgili detaylı bilgi almak için Türktest uzmanlarıyla iletişime geçebilirsiniz.

 

Yorum yapılmamış

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

%d blogcu bunu beğendi: